Yabancı ülkeye giden kişiler, o ülkenin kurallarına tabidir. Bu kuralların konulmasının nedeni, farklı kültürden gelen kişilerin yeni bir kültüre geçici de olsa ayak uydurabilmesidir. Yabancılar hukuku, farklı ülkelerden kişilerin uyması gereken kuralları belirler.
Yabancılar hukuku ayrıca, yabancı uyruklu kişilerin ülke kanununa göre suç işlediklerinde alacakları cezaları da tanımlar.
Oturma izninin alınması, yabancı ülkede kalma süresi, taşınmaz edinme şartları, vatandaşlık alma, evlenme gibi unsurlar, yabancılar hukukunun kapsamı içerisindedir.
Yabancı ülkeye gelen kişilerin gelme amaçları oldukça önemlidir. Dünya genelinde insanlar yabancı ülkelere çalışma amacıyla gelirler. Çalışma izninin alınması ise ülke kanunlarına göre farklılık gösterir.
Eğer ülkemize gelen bir yabancı, ülkemiz vatandaşı olmak istiyorsa bunu iki yolla yapabilir. Kanunların belirlediği miktarlarda yatırım yaparak, taşınmaz satın alarak ya da evlenerek ülkemizin vatandaşı olabilir. Yani ülkemiz kanunlarına göre vatandaş olabilmek için ya ülke vatandaşlarından birisiyle evlenmek gerekir, ya da mülk sahibi olmak gerekir. Yatırım yapmak da mülk sahibi olmak kapsamında değerlendirilmelidir.
Ülkemizde ikamet eden bir yabancı suça karışmışsa, işlediği suçun niteliğine göre ya deport edilir, ya da hapis cezası alır. Eğer yabancı kişi suçlu olmadığını iddia ediyorsa, bu iddiasını mahkemede delilleriyle ortaya koyması gerekir. Eğer suçsuz olduğu kanıtlanırsa, deport işlemi iptal edilir.
Vatandaşlık işlemleri de yabancılar hukuku kapsamında değerlendirilir. Vatandaş olma şartları, vatandaş olmak için gereken süreler, bu hukuk disiplininde detaylı bir şekilde anlatılmıştır.
Yabancılar hukuku kapsamına giren diğer konular, aşağıda sıralanmıştır:
Yabancılar hukuku ile ilgili kanun metnine, https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuatmetin/1.5.6458.pdf buradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde; oturum izni alma, çalışma izni alma, vatandaşlık alma, evlenme ve mülk edinme gibi konularda danışmanlık hizmeti veriyoruz.
Haklarınızı korumak adına ilgili mahkemelerde dava açıyoruz ve süreci yakından takip ediyoruz.
Haksız yere deport edileceğinizi düşünüyorsanız, bizlerden hukuki yardım alabilirsiniz.
Türk vatandaşlarından alacağınız varsa ve normal yollardan tahsil edemiyorsanız, bu konuda da sizlere yardımcı oluyoruz. İcra, dava ve haciz işlemlerini sizler adına başlatıyoruz.
Türkiye’de şirket kurmak istiyorsanız, hukuki kapsamda sizlere yardım ediyoruz ve danışmanlığınızı üstleniyoruz.
Türkiye’de şirket kurmuşsanız, alım-satım sözleşmeleri konusunda bilgi sahibi değilseniz, sözleşmelerinizin hazırlanmasında sizlere yardımcı oluyoruz. Ayrıca hizmet alımı sözleşmelerinde yaşadığınız sorunları mahkemelere taşıyarak, sorunlarınıza çözüm sağlıyoruz.
Ülkemizde mevduat hesabı açmak istiyorsanız, bazı şartları bilmeniz gerekir. Banka hesabı açma konusunda da sizlere yardım ediyoruz.
Kolluk kuvvetleri tarafından usulsüz bir şekilde göz altına alınmışsanız, kanunsuz bir şekilde ifadeniz alınmışsa, adli kontrol süreçleri haksız bir şekilde tarafınıza uygulanmışsa ya da tutukluluk halleri yasal sınırları aşmışsa, dava sürecini başlatarak ya da haksız uygulamalara itiraz ederek, hakkınızı koruyoruz.
Hakkınızda hukuksuz bir şekilde Interpol arama kararı çıkarılmışsa, karara mahkemeler nezdinde itiraz ederek, kararın kaldırılmasını sağlıyoruz.
Evlenme ve boşanma süreçlerini sizler adına takip ediyoruz ve sonuçlandırıyoruz. İstinaf ve Yargıtay süreçlerini başlatarak, hakkınızı sonuna kadar alabilmenizi sağlıyoruz.
Miras intikali, miras paylaşımı gibi konularda sizlere yardım ediyoruz.