İflas Avukatı
Bursa iflas avukatı, borçlu ile alacaklı arasındaki sorunları çözmeye çalışır. İflas hukukunda da her ne kadar borçlu ve alacaklı ilişkileri konu edinilse de, icra hukukundan ayrıldığı noktalar vardır. Esasında iflas hukuku ve iflas işlemleri biraz daha karmaşıktır.
Bu yüzden kesinlikle Bursa iflas avukatı tarafından iflas süreçleri yürütülmelidir.
İflas Avukatı Nedir ve Hangi Davalara Bakar?
Bursa iflas avukatı, iflas hukuku ve işlemleri konusunda uzman ve deneyimli olan kişidir.
İflas davaları genel olarak borcunu ödeyemeyen gerçek ve tüzel kişiler için gerçekleşir. Küçük ölçekte bir firma borçlarını ödeyemez hale gelmiştir ve mahkemeye başvurarak iflasını istemiştir. Büyük olan firmalarda da durum aynıdır. Finansman olarak çok güçlü olan şirketler bile bazı nedenlerden dolayı iflas edebilirler.
İflas davlarında zorlu olan taraf, özellikle büyük şirketlerin iflas ettiklerinde, birçok kişiye olan borçlarıdır. Yani büyük şirketlerin iflas etmesinden birçok kişi etkilenir.
Bu yüzden iflas davalarına kesinlikle Bursa en iyi iflas avukatı müdahil olmak zorundadır.
Bursa iflas avukatı genel olarak, aşağıdaki iflas davalarına bakar:
- İstirdat davaları,
- Genel iflas davaları,
- İflasa itiraz davaları,
- İhalenin feshi davaları,
- Menfi tespit davaları,
- Tasarrufun iptali davaları.
İflas hukuku ile ilgili, https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuatmetin/1.3.2004.pdf
Bağlantısından detaylı bilgi alabilirsiniz.
Bursa’da İflas Avukatı Hizmetini Çelebi Hukuk Bürosu Nasıl Vermektedir?
İflas hukukuna göre birçok iflas türü bulunmaktadır. Aşağıda bu türler hakkında detaylı bilgiler verilmiştir. Bursa hukuk bürosu olarak detaylı olarak açıklamaya başlayalım.
Adi iflasta öncelikle icra dairesine başvuruda bulunuruz. Borçlu olan firmanın borcunu ödemesini talep ederiz.
Doğrudan doğruya iflas durumunda ise ilk olarak asliye ticaret mahkemesine başvururuz ve müvekkilimizin alacağını talep ederiz. Bazı durumlarda borçlu olan kişi doğrudan asliye ticaret mahkemesine başvurarak, iflas ettiğini ilan eder. Müvekkilimiz adına bu talepte de bulunabiliriz. Başvuruda bulunmak için dava dilekçesi hazırlar ve iflas belgelerini tamamlarız.
Konkordato işlemi, iflas hukukunda, borçlunun borcunu kabul etmesi anlamına gelir. Borçlu borcunu kabul eder ancak ödeme gücünün bulunmadığını beyan eder. Bu durumda borçların tahsilini ve tüm finansman işlemini mahkeme yönetir. Yani konkordato ilan eden kişi tüm ticari faaliyetini mahkeme heyetine bırakmış olur.
İflastan önce ve iflastan sonra konkordato olmak üzere iki farkı konkordato işleminden bahsedebiliriz.
İflastan önce konkordato işleminde, iflas etmiş olan tacir borçlarını ödemeye çalışır. Yani der ki: “Benim size borcum var fakat bu borçları ancak zamana yayarak ödeyebilirim” bu durumda alacaklı olanlar sıraya girerler. İflastan önce konkordato işlemi avukat aracılığıyla daha sağlıklı yürütülebilir. İflas eden kişi, iflasını icra dairesine bildirir. İcra dairesi de alacakları listeleyerek ve iflas eden kişinin tüm malvarlığını tespit ederek, onun adına borçlarını ödemeye çalışır. İcra dairesinin konkordato işlemini kabul etmesi gerekir. Yoksa iflastan önce konkordato işlemi gerçekleşmez. İcra dairesi işlemi kabul ettiğinde bir komiser atar ve bu komiser tüm işlemleri icra dairesi adına gerçekleştirir.
İflastan sonra konkordato ise gerçek ya da tüzel kişiler, iflas ettikten sonra başvuruda bulunurlar. İcra dairesine yapılan bu başvuru, icra dairesi tarafından değerlendirilir. Eğer kabul edilirse, konkordato işlemi başlar. Burada önemli olan nokta, iflas eden kişinin tüm malvarlıklarıyla borçlarını ödeyebilme kabiliyetinin olup olmadığıdır. İcra dairesi de öncelikli olarak bu hususu inceler. İcra dairesi tarafından talep kabul edilirse, birinci ve ikinci alacaklar toplantısı düzenlenir ve nihai karar, ticaret mahkemesi tarafından verilir.
İflas Avukatı ile İflas Davası Nasıl Açılır?
Asliye ticaret mahkemesine avukat yardımıyla başvuruda bulunulur. Böylece iflas süreci başlamış olur. Burada önemli olan mahkemenin başvuruyu kabul etmesidir. Başvurunun kabul edilebilmesi ve sağlıklı bir dava sürecinin oluşması için deneyimli ve iflas hukuku konusunda uzman Bursa iflas avukatı yardımı kesinlikle gereklidir.
Mahkeme davayı kabul ettiğinde birtakım belgeleri ister. Borçlu olan taraflar dilerlerse, mahkeme kararından 10 gün içerisinde iflas kararına karşı çıkabilirler ve istinaf sürecini başlatabilirler.
İflas Davaları Ne Kadar Sürer?
İflas süreçleri karmaşık olduğundan dolayı kesin bir süreden bahsetmek zordur. Çünkü iflas davalarında, komisyon üyeleri tarafından birçok toplantı gerçekleşmektedir.
İflas Avukatı Olarak Verdiğimiz Hizmetler
Bursa avukat olarak, iflas komisyonlarına müdahil oluruz. Borçlu ve alacaklı tarafında müvekkillerimizi savunuruz. Ticaret mahkemelerine iflas başvurusunda bulunuruz.
Müvekkillerimizin iflas sürecini kolay geçirebilmesi için tüm uzmanlığımızı ve deneyimimizi kullanırız.
Dava dilekçesi hazırlayarak, iflas süreci ile ilgili mahkemenin istediği belgeleri tamamlarız.
Ayrıca alacaklı nezdinde iflas süreçlerini yakından takip ederiz. Müvekkillerimize danışmanlık hizmeti sağlarız.
SIKÇA SORULAN SORULAR
İflas avukatı ücretleri ne kadar?
Vekalet ve danışmanlık ücretleri hakkında detaylı bilgi almak için bizlere iletişim kanallarımızdan ulaşabilirsiniz.
Bursa’da en iyi iflas avukatını nasıl bulabilirim?
İflas ve icra konularında deneyimli avukat personelimizle her zaman yanınızdayız.
İflas avukatı ne yapar?
Ticaret mahkemelerine iflas başvurusunda bulunur. İflas süreçlerini yakından takip eder. İflas ilanında müvekkillerine yardım eder.
İflas davasında yetkili ve görevli mahkeme hangisidir?
İflas davalarında, Asliye ticaret mahkemeleri yetkili ve görevlidir.